Pitäis vissiin ajastaa tänne aina kerran kuukaudessa päivitys, niin tapahtuis jottain täälläkin. =)

Käsitöitä on tullut tehtyä ihan samaan tahtiin kuin ennenkin, mutta tämä niistä raportointi on aina tämmöstä laiskanpuoleista.

Flipflop lankaa eksyin ostamaan tuossa viimepostauksen lähistöllä ja nyt sain ne tuhottuakin. Tai no, ostin vielä vähän lisää ja tuhosin sitten.
Erikseen ostetusta sinisestä flipflopista tein ponchon Novita lehden ohjeen mukaan.Ohjekin oli sopivasti juuri tuolle langalle, niin oli helppo tehdä. (samassa kuvassa vilaus tekemistäni farkuista)

Loput flipflopit päätyivät kahdeksi vauvanpeitoksi. (kuvissa molemmat taitettu puoliksi) Toiseen pitänee vain ommella kankaasta jonkinmoinen tausta ja reunat, kun lankaa jäi sen verran vähän, että peitto on aika nafti. Ja lisäksi aika "iso reikäinen", kun isoäidin neliöistä sen kokosin.Yksi vauvanpeitto valmistui tässä kans. Isoäidinneliöitä myöskin. Tuhosin tähän mm. kanavatöistä jääneitä lankoja, että tämä on ihan tosissaan jämälankaprojekti. Tästä tuli aika kiva ja pirteä. Tuo reuna vain jäi vaivaamaan, kun se tuli vähän ruttuiseksi. Saa nähä tekeeko tämä perfektionisti sen vielä uusiksi...Ja jos kerkesit kyllästyä jo isoäidinneliöihin, niin pahoittelen, niitä on vielä lisää. Tavoitteena on tuhota kaikki nurkissa lojuvat tekokuitulangat (akryylia).
 Olen jo pitkään miettinyt, että mihin ihmeeseen minä nämä langat tungen, kun en niistä mitään osaa tehdä. Kävin sitten tuolla Pienessä lankapuodissa mutkan ja sieltä mukaan tarttui (ostosten lisäksi) iso annos ideoita, mihin noita voi tuhlata. Ja pitihän se heti alkaa tekemään langoista selvää. Muutenkin otin tämän nyt vähän erityisesti asiaksi, kun minun lankalaatikon kanssa on semmonen ongelma, että langat ei mahu sinne. =D Eli jottain pitäis tehä.

Yksi innokas villasukkien pitäjä kinusi tuossa taas sukkia (ja tietysti niitä miesten sukkia...). Täytyy myöntää, että sukkakiintiö on kyllä sen verran täys, että ei oikein meinaa sukankutominen houkuttaa. Yhdet lyhytvartisen sukat tein juhannuksen aikoihin, mutta muuten ei kyllä oikein innosta.

Hammasta purren kuitenkin kaivoin 7 veljestä lankojen pussukan esille ja kaivoin sieltä jonkin verran lankaa ja puikot automatkalle mukaan. Sukat on edelleen kesken...

Järkytyin kovasti, kun minun 7 veljestä varasto oli t-o-d-e-l-l-a tyhjä. Pikkusia nyssäköitä erinäisiä lankoja oli, mutta ei oikein mitään kunnollista määrää. Tämä on oikeastaan ihan positiivista, varsinkin, kun tuo sukkien kutominen tökkii. On siellä isoveljeä ja nallea sen verran, että niitä voiskin tuhota seuraavaksi.

Tilasin Ellokselta itelle takin -50% tarjouksen houkuttelemana. Takin vedin päälle heti kun se tuli ja on se niin nätti! Autossa istuessa katselin ja mietin mielessäni, että ompas nämä napit ommeltu ihan luokattoman huonosti. Pitääpäs kotona ommella niitä vähän paremmin kiinni, etteivät katoa. Kyseessä kuitenkin niin isot (halkaisija n. 3cm) napit, että niitä voi olla hankalampi löytää, jos ne onnistuu kadottamaan. Noh, pääsin kotia asti ja koiranruokapussia laskiessani maahan kuulin kuinka lattialle kolahti jotain. No siinä irtosi se ensimmäinen nappi sitten... Nappi löytyi ja takin kiikutin suoraan ompelutarvikkeiden lähelle, että tulee ne napit nyt kiinnitettyä paremmin. Tuossapa vielä todistusaineistoa sekä alkuperäisestä ompelusta, että minun ompelusta.