Sain joskus ajat sitten kyselyä, että voisiko tavallisesta loimesta tehdä ratsastusloimen. Ja nyt vihdoin sitten siihen kommenttia.

Ensinnäkin: Ratsastusloimen ajattelen sellaiseksi, joka tulee satulan eteen kiinni, se pepunpäälle tuleva on minun sanavarastossa puoliloimi. Että jos nyt puoliloimea on ajateltu, niin pahoittelen, tässä on ratsastusloimeen vain ohjeistusta. :)

Mutta joo, onnistuu tehdä. Tässä kuva, miten ajattelisin, että asiaa kannattaa lähestyä.

ratsastusloimi-normal.jpg

Kökkö kuva, mutta kestäkää. :) Eli siihen on ensin luonnosteltu loimen mallia (paksu viiva) ja samalla ajateltu, että jos sama tehdäänkin esim viltistä (paksu katkoviiva). Olettaen, että loimi on sopivan kokoinen, niin loimi "lyhennetään" edestä  niskan kohdalta suoraan alas ja selkään leikataan aukko satulalle (tee ensin pieni ja mittaile, aina voi isontaa) (ohut katkoviiva). Sitten eteen tarvii lisätä tuollainen pieni kappale kummallekin puolelle (ohut viiva), johon laitetaan tarrat, joilla loimi kiinnitetään satula eteen.

Voipi olla, että jos loimi on kovin korkea, niin eteen alas kannattaa tehdä vähän "madaltavaa muotoleikkausta". Tähän tyyliin:

600388_02-normal.jpg

(kuva lainattu netistä Hööksin sivuilta)

Että tällaista suuntaa antavaa ohjeistusta, jonka pohjalta ajattelisin loimen onnistuvan.