Käsitöitä on kyllä tullut tehtyä ihan kiitettävästi, mutta tämä kirjottelu on jäänyt vähemmälle.
 
Tuolla oottaisi valmiiksi leikattuina 441 tilkkua ompeluinnostusta. Päiväpeite noista ois tulossa ja tarkotuksena ois kokeilla tehdä tuo silleen, että teen pienempiä kokonaisuuksia ja yhdistelen ne sitten peitoksi. Voi helpottaa tuota tikkaamista aika radikaalisti. Pitää vain miettiä tuo tikkauskuvio tarkkaan, kun noista paloista tulee yksi yhtenäinen kuvio, että palojen yhdistyskohdista tulisi siistit. Nyt on mietinnässä vain, että tekisinkö samalla vaivalla kaksipuolisen peitteen. Se olisi tuon 441 tilkkua lisää (plus reunakaitaleet, tietty). No mutta sitä ompeluinnostusta odotellessa.
 
Puikoilta löytyy tällä hetkellä, jälleen kerran pitkävartiset miesten sukat. Niille on ottajia löytynyt, hyvä kun valmiiksi asti on saanut tehdä.
 
Ja nyt voi tehdä rastin seinään. Sain korjattua yhden toppaloimen! Tässä loimessa oli siis rinnan kiinnityssoljet rikkoontuneet ja takaa reunakantit olivat lähteneet repeytymään. Reunakantit olen ommellut joskus aikaisemmin paikalleen, mutta tuo rinnan kiinnityssolkihomma on ollut keskeneräinen projekti. Kiinnitykseen ostetut pikalukot eivät tosin sitten kuitenkaan olleet oikean kokoiset, mutta kasasin sen sitten pelkillä "solkilukoilla". Solkilukot olivat kierrätystavaraa, rikkoontuneista nahkapäitsistä lähtöisin. Loimen kiinnitys edestä on nyt olemassa niin työläs, että loimi on päänyli pujotettavaa mallia, mutta säätö kuitenkin toimii ja loimi on käyttökelpoinen.
 
Toisen toppaloimen korjaus on kuitenkin vielä keskeneräinen. Tämä kuva kentien selvittää tuota urakan laajuutta. =)

Tästä kuvasta on itseasiassa edistystä tapahtunut sen verran, että tuo pintakangas on jo ommeltu ja teipattu. Vuorikangas on vielä korjattava. Vuorikangasta vain ei voinut ommella vain kiinni, vaan se pitää harsia ja päälle ommella pala jotain kangasta. Ja pöljä minä, kun tuon päälyskankaan jo ompelin, niin nyt tuo vuoren korjaus on ihan täysin käsinompelun varassa.
 
Pussista löytyisi odottamasta ratsastusloimeen ostettu kangas. Mallipiirrokset olis valmiina, pitäis tehä kaava, leikata kangas ja alkaa ompelemaan, mutta tämäkin toistaiseksi saa odottaa innostusta ja aikaa.

Keskeneräisiä:
- 2 ristipistotyötä, enää vain 2
-kanavatyö
- tilkkupeitto
- virkattu tilkkupeitto
- satulahuopia
- 1 toppaloimen korjaus
 
Roippeita paikkaansa etsimässä:
- metallirenkaita ois edelleen... Näitä ei tarvi, kun niitä on ja tarvii, kun niitä ei ole...
- pistoolilukkoja, ostettu toppaloimea varten, mutta eivat siihen menneet
- retkipatjaa. On käytetty jo paljon, mutta paljon ois vielä käytettäväksi. Kohteita ois, aikaa ei.

ps. Vähän olin otettu, kun olin kuulemman yllättänyt äitini sillä, että olen virkannu noita pitsiliinoja. =D