Nyt voi jo varmasti joululahjat paljastaa.

Kaveri sai tänä jouluna lahjaksi tällaisen itsetehdyn unisiepparin.

Muuten tämä oli kohtuullisen helppo toteuttaa, mutta arvatkaapas löytyykö marras-joulukussa jostain höyheniä. No ei tod! Ja vaikka täälläkin alkaa näitä kauppoja olemaan jos jonkinmoista, niin semmosta askartelutarvikeliikettä täällä ei valitettavasti vielä ole. Mutta onneksi internetin ihmeellinen maailma pelasti tilanteen ja sieltä löytyi.

Samalla tuli tilailtua sitten tämmöisiä

Ajatuksena olisi kyniä sen verran hevosia, että sais kokeilla tehdä koruja jouhista. Mutta katsellaan, koska tässä on aikaa kokeilla sellaista. Mutta nyt ois tarviketta kuitenkin. Tämä investointi ei varmaan taloutta kaada, kun tämän läjän sai muutamalla eurolla. =)

Kummitytölle kudoin mekon joululahjaksi. Aloitin tekemisen joulukuun alussa ja itsekseni jo kerkesin manailla, että on tämä hullun hommaa alkaa tekemään tällaista joululahjaksi tässä vaiheessa. Mutta yllätys yllätys, mekon kutominen ei vienyt niin kauan kuin ennustin ja mekko oli kudottuna jo 13.pvä. Langan pätkien päättelyssä sitten menikin useampi ilta. Toivottavasti mekko on sopivan kokoinen. Pidän peukkuja.


Ensimmäinen ongelma tuli jo tuossa helmassa, kun tuo reunan koristeen reiät tehdään langankierrolla. Normaalisti kun teen langankierron, niin en saa sitä koskaan onnistuun niin, että siihen ei reikää tulis, mutta nyt sitten jostain ihme syystä nyt sitten en saanut niitä reikiä aikaiseksi. Piti ottaa vähän pakkia, purkaa vähän työtä, kvg, yrittää uudelleen ja vihdoin sain sinne ne koristereiät aikaiseksi.


Lankoina on siis käytetty Mandarin Petit-lankaa. Piti sitten alkaa brassaileen ja tehdä erilangalla, kuin mitä ohjeessa Tuo puuvillalanka on vähän epämiellyttävää kutoa, kun säikeentyy niin helposti, mutta yllättävän kivuttomasti tämä kuitenkin valmistui. Lanka kuitenkin sattui olemaan samanvahvuista, kerrankin, kuin mitä ohjeessa. En ihan tyytyväinen ollut tuohon helman suoraan osuuteen, kun tuossa langassa näkyy niin herkästi käsialanmuutokset. Normaalisti tuo käsiala on niin tasaista, mutta tuossa näkee jonkin verran muutosta. Mur!
Ja ohje löytyy garn studion sivuilta http://www.garnstudio.com/lang/fi/visoppskrift.php?d_nr=b18&d_id=13〈=fi . Kovasti kyllä jännitti, että miten tuo kaarroke onnistuu, kun en ole koskaan tuommosta kutonut. Ja muutenkin mulla on heikkona kohtana kuvioneule, kun en meinaa millään osata kuljettaa toista lankaa riittävän löysänä työn takana mukana. Mutta sekin onnistui tälläkertaa ihan hyvin. JEE! Olin äärimmäisen skeptinen, kun valitsin tuohon kuvioon tuon yhden vihreän langan, mutta täytyy myöntää, että kyllä se aika kivalta tuolla näyttää. Ainakin omasta mielestä. Näitä lankoja jäi, että jos niistä vielä toisen mekon sais kasaan.Sitten pikkuveli tilaili kaulahuivin itselleen. Tämä toivehan esitettiin 12.12.. Että ei sitten yhtään aikaisemmin voinut.. Kävin hakemassa toiveen mukaista mustaa Novita Bambu lankaa ja päätin, että ehtii valmiiksi jouluksi, jos ehtii. Ja ei ehtinyt, mutta jospa sitten joulun jälkeen kelpais.